Schildervakantie

Wil je schilderen combineren met een vakantiegevoel? Met de kunst- en schildervakanties van Rob Visje kun je (leren) schilderen onder professionele begeleiding. Op de dag van aankomst (vanaf 17:00 uur) beginnen we met kennismaken onder het genot van een heerlijk glas wijn. In België ligt de focus op individuele ontwikkeling met jouw eigen leerdoel en in Italië gaan we groepsgewijs locatie schilderen.

Ongeacht het programma dat je kiest de schildervakantie is een plezierige uitdaging voor iedereen. Het maakt niets uit of je net met schilderen begint of dat je het al jaren doet. In beide gevallen houdt Rob rekening met jouw ambitie, niveau, leerdoelen en persoonlijke wensen. Download de folder voor 2019!

Schildercursus in Belgie

Vlakbij en toch in het buitenland ligt tussen Maastricht en Luik het Chateau Cortils, een typisch Belgisch kasteeltje dat uitkijkt op een glooiend groen landschap. Het is de ideale uitvalsbasis voor onze schildercursus en een perfecte plek om ‘s avonds bij een goed glas wijn de oogst van de dag te onderwerpen aan het kritische oog van de meester. Waarna onze eigen kok ons eraan herinnert dat we in Bourgondische streken verkeren. De kamers zijn ruim en voorzien van alle comfort.

Dit beproefde initiatief is op maat gesneden voor de gemotiveerde cursist. Het geeft je de kans onder begeleiding je eigen plan te trekken. Een plan dat je in een toelatingsgesprek met Rob vormgeeft. Samen met hem formuleer je een leerdoel waar je gedurende de week naar toe werkt. Het programma begint met twee dagen ‘warmdraaien’, waarna je zelf naar een locatie kunt gaan of op het landgoed kunt blijven om te schilderen. Tijdens en na de lunch evalueren we zodat je voor de uitgebreide avondbespreking nog ruim de tijd hebt om je werk te vervolmaken. We gaan dus meer individueel bespreken en minder groepsgewijs locatie-schilderen.

 werkbespreking

 

Schildercurus in Italie

Villa Il Vignetto ligt op een met olijfbomen bedekte heuvel en heeft een prachtig panoramisch uitzicht waar Cortona, Castiglion Fiorentino en Montecelio Castle in de verte te zien zijn. De oude elegante villa heeft een grote tuin met weiden, olijfbomen, eiken en oude cipressen en heeft een privé zwembad met ligstoelen en parasols. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een eigen badkamer. Wij hebben onze eigen koks die zich storten op de Italiaanse keuken.

In deze cursus is er ’s morgens intense lesbegeleiding. Het schilderen vindt zowel plaats in de tuin van de villa als op andere locaties in nabijgelegen plaatsen. ’s Middags is er geen les, maar de meeste mensen vinden het fijn door te schilderen. Je kunt er ook voor kiezen om te genieten van het privé zwembad, om te wandelen in de omgeving of gewoon te genieten van de mooie tuin. ’s Avonds bespreken wij de schilderijen van de dag bij een goed glas wijn.

 

 

 

Werk van cursisten