Rob Visje is naast zijn kunstenaarschap, al jaren een bevlogen en inspirerende docent op verschillende academies (Haarlem, Arnhem) en in ateliers in en buiten Amsterdam. 
In zijn nieuwe Studio aan de Zwanenburgwal 60 geeft hij schilderlessen aan beginners, gevorderden en aan mensen met al veel schilders ervaring (Masterclasses). In de lessen wordt aandacht besteed aan compositie, kleurenleer, perspectief, fotoanalyse voor de schilderkunst, wanneer is iets af, etc. Rob geeft waar nodig opdrachten maar sluit ook aan bij ieders eigen thematiek en schilderstijl.
Tijdens de lessen wordt de kunstgeschiedenis, hedendaagse schilders en exposities besproken.
De schilderweken in het buitenland die hij al jaren organiseert zijn zeer geliefd. Op prachtige locaties kun je de hele dag schilderen en ontspannen met heerlijke maaltijden door goede koks. De besprekingen aan het einde van dag zijn telkens heel verrassend en boeiend, waardoor je weer zin hebt de volgende dag verder te gaan.
Lessen in atelier:
Dinsdag Middag 13:30- 16:00
Dinsdag avond 19:30-22:00
Donderdag ochtend 9:30-12:00
Donderdag avond 20:00- 22:30

Overige opties:

Schilderreizen buitenland
Rob Visje organiseert jaarlijks geheel verzorgde schilderreizen in Toscane en in de Voerstreek (België). In de voerstreek worden tevens de masterclasses gegeven. Klik hier voor informatie.
2023
België 1.   14 juli tot 21
België 2.    21 juli tot 28
België 3.    1 sept. tot 8Creatief voor bedrijven

Kunst op maat via een schilderactiviteit voor uw klanten of personeel! Onder leiding van professioneel kunstenaar: Rob Visje zult U een creatieve schilderexplosie beleven. Uw enthousiasme zijn expertise geven een garantie voor een onvergetelijke ervaring en resultaat! Het schilderij neemt U mee naar het bedrijf.
Masterclass

Dit nieuwe initiatief is op maat gesneden voor de ervaren kunstenaar. Het geeft je de kans in een inleidend gesprek met Rob Visje je eigen plan te trekken. Samen met Rob formuleer je een leerdoel. Daaruit volgt een individueel werk-plan die je ontwikkeling een ‘boost’ geeft en zo snel en effectief naar topschilderijen leidt.
Gesamtkunst
Maak een volwassen schilderij samen met Rob Visje. Zelf op groot formaat met alle denkbare schildertechnieken experimenteren en daadwerkelijk je eigen droomschilderij maken en meenemen!
Back to Top